LASIN KALVOTUKSET

Erilaisilla lasin kalvotuksilla voidaan muuttaa lasin ominaisuuksia kohteen ja käyttötavan mukaan. Tyyppillisimmät kalvotukset tehdään aurinkosuojaus- tai turvatarkoituksessa, mutta kalvoja käytetään myös puhtaasti esteettisiin, sisustussuunnitelmallisiin tarkoituksiin. Stadin Lasi toimittaa lasit niille ominaisuuksille kalvotettuna joita kohteesi vaatii; voit saada säästöjä, lisää käyttömukavuutta ja turvaa, pienellä kerta-investoinnilla! Kysy lisää kalvotuspalveluistamme, ja pyydä asiantuntijaltamme maksuton kartoitus.

AURINKOSUOJAKALVOT

Aurinkosuojakalvojen tehtävä on vähentää energiankulutusta, lisätä mukavuutta ja suojata sisällä käytettyjä materiaaleja UV-säteilyltä. Suojakalvotettu ikkuna vähentää helteillä auringonsäteiden lämmittävää vaikutusta ja toisaalta talvella estää lämpöä karkaamasta sisältä ulos ikkunan kautta, vähentäen näin sisätiloissa sekä jäähdytyksen että lämmityksen tarvetta. Aurinkosuojakalvoilla onkin saavutettu kohteissa jopa 30%:n säästöjä lämmitys- ja jäähdytysenergian kulutuksessa.

Toinen tärkeä ominaisuus aurinkosuojakalvolla on sen lähes sataprosenttinen kyky suodattaa auringon UV-säteilyä, joka sisätiloihin päästyään haalistaa pintamateriaaleja, sisustustekstiilejä, huonekaluja sekä haurastuttaa kaikkia muoveja. UV-säteily on myös haitallista ihmisille, ollen suurin yksittäinen ihosyöpää aiheuttava tekijä.

TURVAKALVOT

Turvakalvot itsessään ovat kirkkaita eivätkä erotu lasin pinnasta lainkaan. Tyypillisimpiä kohteita turvakalvoille ovat mahdollisesti murroille tai ilkivallalle katsotut kiinteistöt, kuten liikehuoneistot, varastot, toimistot, omakotitalot, sekä luonnollisesti julkiset tilat kuten päiväkodit, oppilaitokset, hotellit jne. Periaatteessa missä tahansa kohteessa jossa lasi voi olla alttiina iskuille tai rikkoontumiselle on suositeltavaa harkita turvakalvon käyttöä.
Turvakalvojen tehtävä on kaksiosainen:

  1. Pitää lasi koossa lasin rikkoutuessa jotta sirpaleet eivät pääse satuttamaan ihmisiä tai eläimiä tai aiheuttamaan muuta haittaa ympäristössä
  2. Turvakalvo voidaan asentaa vaikeuttamaan lasin läpi tunkeutumista, lisäten näin oleellisesti mutta kustannustehokkaasti kohteen murtovarmuutta
NÄKÖSUOJA- JA KORISTEKALVOT

Lasinsomistuskalvot ovat omiaan käytettäessä lasia tilanjakamis- tai näköestekäytössä tai luomaan yksilöllistä tai brändättyä ilmettä tiloihin. Erona esim. lasin hiekkapuhaltamiseen on että kalvot voi myöhemmin poistaa tai vaihtaa uusiin jolloin koko lasia ei tarvitse uusia. Näkösuoja- ja koristekalvoissa on todella paljon eri tyylivaihtoehtoja ja erilaisia ilmeitä joita kalvoilla voidaan luoda sisustukseen on periaatteessa rajattomasti. Yleisimmät käyttökohteet ovat liikekiinteistöt, toimistot, kahvilat, ravintolat sekä muut yrityskäytössä olevat tilat.